ترین ها
طولانیترین اقامت در فضا
- رکورد طولانیترین اقامت پیوسته در فضا متعلق به والری پولیاکف کیهاننورد روسی است که به مدت ۴۳۷ روز متوالی در ایستگاه فضایی میر زندگی و پژوهش کرد.
- سرگئی کریکالیوف، دیگر فضانورد روسی رکورد طولانیترین اقامت ناپیوسته در فضا را دارا است؛ وی رویهم رفته با ۸۰۳ روز و ۹ ساعت و ۳۹ دقیقه اقامت در فضا طی شش مأموریت فضایی (شامل ۸ راهپیمایی فضایی)، بیشتر از هر انسان دیگری در فضا زندگی کرده است.[۶][۷]
طولانیترین پرواز تکنفره
طولانیترین پرواز تکنفره به مدت ۴ روز و ۲۳ ساعت توسط والری بیکفسکی کیهاننورد روسی از ۱۴ تا ۱۹ ژوئن ۱۹۶۳ با فضاپیمای وستک ۵ انجام شد.
بیشترین تعداد سفر فضایی
رکورد بیشترین تعداد سفرهای فضایی متعلق به فرانکلین چانگ دایاز فضانورد کاستاریکایی-آمریکایی و جری راس فضانورد آمریکایی است. وی ۷ پرواز فضایی را در پرونده خود ثبت کرده است.
طولانیترین حضور پیوسته انسان در فضا
رکورد طولانیترین حضور پیوسته انسان در فضا متعلق به ایستگاه فضایی میر است. روسیه (و شوروی سابق) به مدت ۳۶۴۴ روز حضور بیوقفهٔ فضانوردان را در ایستگاه فضایی میر تضمین کردند. این دوره از ۵ سپتامبر ۱۹۸۹ آغاز و در ۲۹ اوت سال ۱۹۹۹ به پایان رسید.
طولانیترین مدت اقامت بر سطح ماه
رکورد طولانیترین مدت اقامت بر سطح ماه متعلق به یوجین سرنن و هریسون اشمیت فضانوردان آمریکایی است. آنها در مأموریت آپولو ۱۷ پس از فرود بر ماه در ۱۱ دسامبر ۱۹۷۲، به مدت ۷۴ ساعت و ۵۹ دقیقه و ۴۰ ثانیه بر سطح ماه ماندند.
دورترین سفر فضایی انسان
رکورد دورترین سفر فضایی انسان متعلق به فضانوردان آمریکایی مأموریت آپولو ۱۳ است. فضاپیمای آنها در ۱۵ آوریل ۱۹۷۰ در حالیکه به علت نقص فنی در حالت اضطراری بود، ۴۰۰٬۱۷۱ کیلومتر از زمین دور شد.
جوانترین و پیرترین فضانوردان
- جوانترین فضانورد گرمان تیتوف کیهاننورد روسی است که در ۶ اوت ۱۹۶۱ میلادی در سن ۲۵ سالگی با فضاپیمای وستک-۲ به مدار زمین رفت.
- پیرترین فضانورد جان گلن سناتور و فضانورد سابق آمریکایی است که پس از بازنشستگی مجدداً در ۲۹ اکتبر سال ۱۹۹۸ میلادی در سن ۷۷ سالگی با فضاپیمای شاتل دیسکاوری به مدار زمین رفت.
مناسبترین افراد در جهان برای فضانوردی
طبق مقالهای که در نشریه سی نت(به انگلیسی: Cnet) آمده است بهترین افراد درجهان برای فضانوردی ساکنان دو شهر شناخته شدهاند که یکی از آنها شهر رامسر است و دیگری شهری ساحلی است در برزیل به نام گوراپاری. از جمله خطراتی که فضانوردان با آن مواجه هستند، تابش پرتوهای مضر کیهانی است که از خورشید و سایر ستارهها آنها را دربر میگیرد و بهترین افراد برای ارسال به فضا مقاومترین آنهاست. بنا به گفتهٔ این نشریه محققان در پی سالها مطالعه بر رو مردم رامسر که بیشترین مقدار پرتوهای طبیعی کیهانی را دریافت کردهاند، دریافتهاند که این افراد کمتر از متوسط جهانی به بیماریهای ریه مبتلا میشوند و گلبولهای سفیدشان در برابر سرطانها تدافعی ترند. مردم رامسر ۰٫۸ برابر بیشتر از دیگر مردم جهان تشعشعات کیهانی دریافت میکنند. با وجود این که اهالی رامسر و گوراپاری شرایط جسمی بهتری برای فضانوردی دارند، ناسا تنها آمریکاییها را برای فضانوردی ثبت نام میکند. در بین آمریکاییها نیز اهالی کلورادو بدنی مقاوم تر در برابر تشعشعات دارند.
- ۹۶/۰۸/۲۴